S-ar putea să scăpați temporar tratând toaleta dumneavoastră ca pe un coș de gunoi, dar mai devreme sau mai târziu veți avea o factură scumpă a de reparație sau desfundare a instalațiilor sanitare.

Toaletele au fost concepute pentru a face doar un singur lucru: eliminatul deșeurilor umane și hârtiei igienice. Iar hârtia igienică nu întodeauna pentru că unele instalații sunt vechi și subdimensionate existând riscul înfundării chiar și atunci când aruncați numai hârtie igienică.

Chiar și așa, mulți oameni sunt tentați să le folosească pentru a scăpa de diverse lucruri. Toaletele înfundate sunt cauzate de orice, de la mâncarea aruncată la nisipul pentru pisici.

Pe lângă faptul că vă deteriorează instalațiile sanitare, unele articole pot afecta mediul înconjurător dacă își găsesc drumul în ecosistem. Următoarele sunt lucruri pe care nu trebuie să le aruncați niciodată la toaletă:

1. Resturi de țigări

S-ar putea să credeți că mucurile de țigară sunt suficient de mici pentru a trece prin instalațiile dumneavoastră fără a provoca probleme. Dar capetele de țigară vă pot înfunda conductele. Asta pentru că, spre deosebire de hârtia igienică, acestea nu se dizolvă în apă. Deci, golește-ți scrumiera în coșul de gunoi.

2. Absorbante, tampoane și șervețele sanitare

Bumbacul folosit în absorbante, tampoane și șervețele sanitare nu a fost menit să fie aruncat în toaletă. Bumbacul din aceste articole se poate prinde cu ușurință de conducte și poate provoca o înfundare a conductei, provocând în final o inundație foarte neplăcută.

3. Ulei de gătit și grăsime

Este întotdeauna o greșeală să încerci să elimini uleiul de gătit sau grăsimile in conducta de scurgere.Aceste substanțe vor face ravagii în sistemul dumneavoastră sanitar. Uleiul de gătit înfundă țevile deoarece se solidifică pe măsură ce se răcește și se lipește cu ușurință de resturile, zgârieturile sau zonele aderente de pe conducte.

4. Materiale ațoase

Părul, ața dentară și sfoara pot cauza o mulțime de probleme dacă sunt aruncate în chiuveta deoarece nu se dizolvă în apă. De fapt, suntem siguri că ați observat deja cum devine părul din cadă sau duș un ghemotoc ce poate cu ușurință duce la blocarea conductei sau scurgerii.

Dacă aruncarea părului în toaletă devine un obicei, mai devreme sau mai târziu vă puteți aștepta să se formeze un blocaj de resturi în țevile dumneavoastră.

Când curățați părul din canalul de scurgere, rezistați impulsului de a-l lăsa în toaletă.

5. Litiera pisicilor

Nisipul pentru pisici conțin mai mult decât deșeurile pisicii tale.

Conține lut și nisip care sunt extrem de problematice.

Deșeurile pentru pisici sunt concepute pentru a absorbi umezeala și a crea conglomerări, care se pot transforma în înfundări mari odată ce intră în țevile dumneavoastră. Singurul loc sigur pentru a arunca gunoiul pentru pisici este gunoiul.

Nisipul pentru pisici poate crea înfundări, chiar dacă sunt etichetate ca fiind sigure de aruncat la toaletă!

6. Medicamente

Stațiile de tratare a apelor uzate nu sunt concepute pentru a filtra medicamentele. Deci, farmaceuticele care sunt aruncate în toalete pot intra în cele din urmă în râuri, cursuri și lacuri.

7. Șervețele umede

Una dintre cele mai simple modalități de a vă înfunda conductele de toaletă și canalizare este de a arunca șervețelele umede. Chiar dacă sunt promovate ca fiind sigure, nu se recomandă să le introduceți în toaletă.

Șervețelele umede au creat conglomeratii în sistemele de canalizare îmbătrânite în unele orașe, asta pentru că nu se dezintegrează la fel de repede ca hârtia igienică.

Și în epoca coronavirusului, este important să rețineți că, de asemenea, nu trebuie să aruncați șervețelele dezinfectante in toaletă!

8. Măncare

Unele alimente – cum ar fi pastele, tăiței, orez, grâu și pâine – absorb apa și se extind după ce le aruncați într-o toaletă. Din această cauză, este posibil să formeze blocaje în conducte.

Pentru a fi în siguranță, nu aruncați niciodată alimente de orice fel în toaletă.

În cazul în care se formează totuși un blocaj, nu ezitați și chemați un instalator specializat în desfundare WC. Un profesionist va analiza problema, va identifica locul problematic și va acționa cu dizpozitivul necesar într-un timp cât mai scurt.

Acesta va folosi una din următoarele metode:

– cu ajutorul unei camere video verifică și analizează problema ce obturează funcționarea corectă a sistemului de canalizare;

– folosind un instrument numit “șarpe”, acesta detectează și îndepărtează blocajul din vasul de toaletă cât și din coloana principală de scurgere;

– pentru a îndepărta depuneri se folosește o pompă cu un flux puternic de apă, dar nu va elimina deșeurile blocate;

– în final, se recurge la demontarea vasului de toaletă în totalitatei, Inlăturarea si curatirea integrală a mizeriei prezente cu ajutorul unui șarpe electric.

Dacă deja s-a produs un blocaj pe care nu-l puteți degaja cu ușurință vă sfătuim să nu insistați fără unele și substanțe specializate pentru că există riscul să înrătățiți problema.

Lasă un răspuns

Acordă o notă:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare


Preț mai bun și serviciu la fel

Cum obții un preț mai bun și un serviciu pe măsură din partea firmelor de instalații Continuarea articolului de pe […]

schimbarea bateriei

Schimbarea bateriei din bucătărie

 Bateria veche din bucătărie a văzut zile mai bune? Fie că are o scurgere de apă sau este pur și […]

Provocarile unui instalator

Provocarile unui instalator cu experienta? Pe scurt. Un instalator profesionist trebuie sa fie pregatit pentru orice problema care poate aparea, […]

Cele mai frecvente probleme ale instalatiei termice ori sanitare

Cele mai frecvente probleme ale instalatiei termice ori sanitare In majoritatea locuintelor a existat cel putin o problema ce a […]