Bateria veche din bucătărie a văzut zile mai bune? Fie că are o scurgere de apă sau este pur și simplu depășită, înlocuirea unui robinet de bucătărie este printre cele mai populare proiecte de bricolaj din marea schemă de renovare completă a bucătăriei.

 Din păcate, nu este întotdeauna atât de simplu pe cât pare, schimbând un robinet vechi din crom cu unul cu finisaj din nichel periat la modă. Întreaga sarcină de înlocuire ar putea merge fără probleme, dar deoarece configurația robinetului și condițiile de sub chiuvetă variază, este posibil să întâlniți o problemă sau două în timpul intervenției. Știind la ce să vă așteptați și ce ar putea merge greșit – puteți evita capcanele obișnuite și puteți recunoaște când este timpul să renunțați și să chemați un instalator.

 Dacă procesul de mai jos pare dificil pentru că nu aveți uneltele potrivite ori nu vă dați seama cum să abordați chestiunea, cel mai bine ar fi să apelați la un instalator profesionist care a mai făcut acest lucru de zeci de ori. Instalatorii Venti activează în București și Ilfov, dacă sunteți din această zonă ne-ar face plăcere să fim de ajutor.

 Primul pas este asigurarea locului de lucru, asigurați-va suficient spațiu prin demontarea ușilor dulapului de sub chiuvetă. Când demontați sifonul, asigurați-va că aveți o găleată la îndemână să deversați restul de apă. Este indicat să țineți sifonul întreg pentru a fi montat la loc în viitor.

 Dacă observați probleme cu robineții colțar, și mai exact dacă nu se închid corect, există depuneri de calcar și trebuiesc înlocuiți. Închideți robinetii generali de apă  apoi desfaceți furtunurile de racord ale bateriei de la robineți.

 Folosind o cheie fixă, deșurubați cele două piulițe de pe tijele filetate de la vechea baterie. Astfel se poate scoate bateria cu furturile de racord. Deșurubați robineții vechi din perete.

 Înainte de instalarea noilor robinete colțar, acestea trebuiesc să fie etanșate. Veți avea nevoie de cânepă și de pastă de etanșare. Folosiți un ferăstrău pentru metal în mai multe locuri peste filet pentru a fi asprit înainte de a pune cânepă. După aceea introduceți rozeta pe filet. Răsuciți un fir de cânepă în canalele filetului, începând din față. Peste cânepă folosiți puțină pastă de etanșare. Pasul următor este însurubarea robinetului în conexiunea de perete. În cazul în care ați achiziționat un robinet colțar cu o garnitură de etanșare deja prezentă, pasul precedent îl ignorăm.

 Furtunurile de racord urmează să fie înșurubate, acest pas se face doar manual respectând aranjarea corectă a apei calde și a apei reci. Luați bateria cu furtunurile și introduceți-le în spațiul destinat robinetului.

 În funcție de instrucțiunile producătorului, însurubați de jos, împreună cu placă de stabilizare, inelul de metal și piulița olandeză mare.

 Având grijă ca garniturile de etanșare să fie introduse în îmbinările filetate, conectați furtunurile de racord cu robineții colțar. În situația în care distanță până la ventile este prea mare, se pot folosi furtunuri flexibile pentru a prelungi furtunurile de racord.

 Însurubati cu mâna furtunurile la robineți și apoi cu o cheie fixă strângeți legătură. În cazul în care dețineți o mașină de spălat vase, o puteți conecta acum la robinetul colțar.

 Următorul pas este remontarea sifonului. Cum am menționat anterior, dacă l-ați demontat întreg va fi foarte ușor să îl montați la loc. Deschideți din robinetul principal de apă și cele două robinete colțar.

 Acum se poate utiliza nouă baterie. Verificați manual dacă fiecare îmbinare este etanșă și asta este tot!

Lasă un răspuns

Acordă o notă:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare


Preț mai bun și serviciu la fel

Cum obții un preț mai bun și un serviciu pe măsură din partea firmelor de instalații Continuarea articolului de pe […]

toaleta infundata

Ce să nu arunci în toaletă

S-ar putea să scăpați temporar tratând toaleta dumneavoastră ca pe un coș de gunoi, dar mai devreme sau mai târziu […]

Provocarile unui instalator

Provocarile unui instalator cu experienta? Pe scurt. Un instalator profesionist trebuie sa fie pregatit pentru orice problema care poate aparea, […]

Cele mai frecvente probleme ale instalatiei termice ori sanitare

Cele mai frecvente probleme ale instalatiei termice ori sanitare In majoritatea locuintelor a existat cel putin o problema ce a […]