Pasii unei interventii reusite

In domeniul instalatiilor termice ori sanitare, cateva detalii trebuiesc aduse la cunostinta instalatorilor tehnicieni pentru a putea executa un serviciu ireprosabil. Mai jos am mentionat cateva reguli de baza pe care noi le respectam si credem ca ar trebui sa fie un standard minim in acest domeniu.

Referitor la timpul deplasarii, este important de mentionat ca atunci cand aveti o urgenta, o teava sparta, o  conducta infundata, o toaleta care refuleaza etc., sa sunati cat mai repede. Din experienta va pot spune ca in cazul urgentelor fiecare minut conteaza, atat din motive evidente cat si din motive mai putin evidente. De exemplu, sunt situatii in care avaria se complica cu fiecare ora care trece, prin sedimentare, datorita presiunii, prin interventia si conclucrarea mai multor factori. De aceea, principalul sfat pe care l-am dat si in articolele anterioare si in tot siteul nostru este sa cautati o firma de instalatii inainte sa aveti nevoie de ea. Reduce timpul de interventie si nici nu sunteti fortati sa alegeti fara sa cunoasteti pe cine.

Alte reguli de baza pentru o interventie reusita :

  • In cazul programarilor, va rugam sa respectati ora convenita. Facem tot posibilul sa ajungem la ora convenita stiind ca timpul liber sau disponibil este foarte putin.
  • Ajuta sa obtineti o interventie mai rapida si mai eficienta daca in loc sa vina un singur instalator intervine o echipa de doi. Firmele specializate pe instalatii si care sunt de mai mult timp pe piata respecta acest principiu, dupa cum veti observa.
  • Timpul de interventie variaza considerabil de la o avarie la alta.  Daca vreti un timp mai scurt si o lucrare mai buna, eliberati spatiul pe cat posibil la locul interventiei.
  • Informati-ne corect si complet (pe cat posibil) asupra situatiei din teren. Omisiunile nu ne incurca ci doar maresc timpul executiei si complexitatea lucrarii, adica in final pretul.
  • Intrebati si cereti ca echipele de instalatori pe care ii angajati sa vina echipati cu toate uneltele necesare serviciului de reparatie/montaj.
  • Recomandarea noastra ar fi ca lucrarile sa fie facute cu materiale si accesorii de calitate. Chiar daca este mai scump pe termen scurt, calitatea lucrarii creste considerabil si la fel si durata de viata a instalatiei.

Sfatul unui instalator

In final, un alt sfat pe care noi il consideram valoros si cei mai multi clienti chiar nu il respecta : Verificati temeinic la sfarsitul interventiei daca totul pare in regula. In definitiv suntem oameni si unele amanunte ne pot scapa. Mai ales ca aproape fara exceptie, noi lucram intr-o instalatie pe care o vedem pentru prima data si nu cunoastem toate detaliile.

Lasă un răspuns

Acordă o notă:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare


Preț mai bun și serviciu la fel

Cum obții un preț mai bun și un serviciu pe măsură din partea firmelor de instalații Continuarea articolului de pe […]

schimbarea bateriei

Schimbarea bateriei din bucătărie

 Bateria veche din bucătărie a văzut zile mai bune? Fie că are o scurgere de apă sau este pur și […]

toaleta infundata

Ce să nu arunci în toaletă

S-ar putea să scăpați temporar tratând toaleta dumneavoastră ca pe un coș de gunoi, dar mai devreme sau mai târziu […]

Provocarile unui instalator

Provocarile unui instalator cu experienta? Pe scurt. Un instalator profesionist trebuie sa fie pregatit pentru orice problema care poate aparea, […]